Idag krävs det inte någon stor ansträngning för att du ska redigera dina bilder. Med bara ett par klick kan du ge dina bilder en ny känsla. Därför kommer vi i det här inlägget att berätta lite kort om olika redigeringsprogram och appar.

Redigeringsprogram

Att redigera sina bilder på datorn är numera något som främst görs av proffsen eftersom att de oftast kostar en slant att ladda ner. Men om du vill lära dig mer om bildbehandling och utveckla dina foton kan det vara värt att ladda ner ett bildbehandlingsprogram till din dator. Det mest populära bildbehandlingsprogrammet heter adobe photoshop. Men det finns liknande och enklare program som dessutom är gratis. Till exempel Photoscape och gimp.

Appar

Det vanligaste är att man redigerar sina bilder i mobiltelefonen. Att redigera sina bilder direkt i mobilen är särskilt smidigt för dig som främst tar bilder med mobilen. Det finns ett flertal olika sorters appar att välja bland där du med enkelhet kan redigera dina bilder. Några exempel på populära bildredigeringsappar är VSCO, Adobe lightroom, Snapseed och Afterlight. Du kan även redigera dina bilder direkt i den app du använder för att visa dina bilder.